Miód wielokwiatowy 1000g 100% naturalny

  • Producent: Pasieka "BARĆ" Krzysztof Dybowski
  • Kod producenta: 5907632927185
  • Dostępna ilość:
  • Dostępność: Ten produkt wysyłamy od 24h do 48h!
  • W związku z planowaną inwentaryzacją informujemy, że w dniach 20-24 stycznia nie będziemy realizować zamówień.
    Zrealizowane zostaną tylko zamówienia złożone do 19 stycznia włącznie.
  • Darmowa dostawa od: 250,00 zł
Teraz 13% taniej

Nowa cena 36,49 zł 41,90 zł


Koszt wysyłki tego produktu od: 7,99

Opis

Miód ze wielokwiatowy 1000 g z polskiej pasieki z wieloletnimi tradycjami.

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ!!!

Zdrowy, naturalny, bogaty w składniki odżywcze, korzystnie wpływające na pracę całego organizmu, miód wielokwiatowy jest jednym z najpopularniejszych miodów, po który chętnie sięgamy. Jego wspaniały smak, sprawia, że w połączeniu z wartościami odżywczymi, polecany jest do codziennego stosowania.

Miód wielokwiatowy, zwany potocznie miodem tysiąca kwiatów, pszczoły wytwarzają z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie. Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym wspomaga mięsień sercowy. Pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego. Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie.

Ze względu na łagodny smak, miód wielokwiatowy poleca się podawać dzieciom przy leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych, a także zapobiegawczo.

W zależności od daty rozlewu miodu do słoików, miód wysyłamy w postaci płynnej lub skrystalizowanej.

Właściwości lecznicze miodu wielokwiatowego:

- pozytywnie wpływa na układ krążenia, a zwłaszcza pracę serca,
- wzmacnia naturalną barierę ochronną organizmu przed infekcjami,
- wspomaga pracę wątroby, funkcje detoksykacyjne,
- zapobiega chorobom woreczka żółciowego, żołądka oraz minimalizuje problemy z jelitami
- działa przeciwzapalnie, zapobiega próchnicy zębów.

 
 

Stosowanie:
Miód należy stosować regularnie. Można spożywać go z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.
Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.

 

Z tym produktem klienci kupili